Budování databáze, základ vašeho podnikání

Proč je kvalitní obchodní databáze pro vaše podnikání tak důležitá?

Obchodní databáze je základ každé živnosti. Pokud o ni budete správně pečovat, bude patřit k tomu nejcennějšímu, co jako živnostník a obchodník můžete mít. Pokud se jednou rozhodnete živnost již nevykonávat či odejdete do důchodu na zasloužený odpočinek, můžete ji prodat či odkázat na své potomky, kteří ve vaší práci budou pokračovat. Řemeslo a živnost se tak může dědit z generace na generaci, což si mnoho lidí, kteří volí cestu zaměstnance, neuvědomuje. Pokud chce zaměstnanec ukončit zaměstnání, svoje pracovní místo či hodnoty, které v práci vybudoval, prodá stěží. V nejlepším případě dostane za svoji práci odstupné ve výši několikaměsíční mzdy. Zaměstnavatel může svým zaměstnancům navíc kdykoli dát výpověď. Čím je zaměstnanec starší, tím menší jistotu mu pracovní poměr poskytuje. Vlastní prosperující živnost a s ní související kvalitní obchodní databáze a dobré obchodní vztahy s klienty, vám proto poskytnou mnohem větší jistotu, než jakou poskytuje pracovní poměr svým zaměstnancům.

Chcete se naučit efektivně pracovat s obchodní databází? Přihlaste se k odběru tipů, viz formulář vpravo. Vyzkoušejte si také Business Booster na měsíc zdarma.

Jedním z největších aktiv byznysu je seznam zákazníků. Kromě toho je mnohem obtížnější sehnat nového zákazníka než si udržet spokojeného zákazníka. Sharon L. Lechter, Více citátů zde>>

Článek připravil: Petr Podlešák